31 martie 2010

cum sa ... te pregatesti pt a poza (1) - pt fete

draga viitorule client/model,

daca ai stabilit o sedinta foto cu mine si iti doresti fotografii, un DVD sau un album, ti-ar prinde bine lectura urmatoarelor randuri, mai ales daca, din motive potrivnice noua, nu avem cum sa ne intalnim inainte de pozare si nu avem cum "creiona" detaliile sedintei foto, ci le "audiem" doar telefonic.

defineste-ti in minte exact ceea ce iti doresti ca finalitate de la sedinta foto: o amintire de cand aveai X ani, fotografie de cuplu, fotografii de urcat pe hi5, facebook sau alte retele sociale, fotografie de dat in dar cuiva drag, poster cu tine, fotografii in natura, fotografie teatrala, book pt agentie de modele, album pt iubi etc.
discutia de dinainte de shooting e cruciala pt buna desfasurare a lucrurilor si benefica de ambele parti, tie oferindu-ti lamuriri, ponturi si siguranta ca ai sa dai bine pe lentila aparatului foto no matter what, mie oferindu-mi date despre tine, personalitatea ta si dorintele tale.

alege doua-trei tinute, din cap pana in picioare (nu uita de pantofi, bijuterii, esarfe, posete etc) cu care iti doresti sa pozezi. ideal ar fi sa iti alegi haine in care te simti confortabil (disconfortul nu e ceva ce iti doresti sa citesti intr-o fotografie, iar muschii fetei tradeaza intotdeauna), haine care iti pun in valoare silueta si iti evidentiata trasaturile si figura. incearca sa le armonizezi din punct de vedere cromatic.
alege culori care iti scot in evidenta ochii. alege bijuterii care accesoriseaza tinuta, fara sa o incarce inutil, chiar daca sunt foarte trendy. (vizualizeaza-te in oglinda cu tinutele alese si verifica-le inainte, pt a nu pierde timpul la pozare).

daca nu ai mai pozat niciodata, exerseaza acasa in fata oglinzii, incercand sa ramaii naturala pe cat posibil. acest exercitiu reduce tracul pe care il vei simti indubitabil la intalnirea cu mine (un strain care va sti o multime de lucruri despre tine), la cea cu aparatul foto (un alt strain, care incapsulaza adevarul). de asemenea, studiaza-ti postura corpului (cocosatul de la notre-dame e cel mai frecvent tip de postura pe care il intalnesc la modele!!!!).
nimeni nu e perfect, insa in fotografie se poate trisa cu ajutorul luminii si a unghiurilor. asadar, studiaza-ti unghiurile avantajoase.

ma ajuti enorm daca iti stii punctele forte si punctele slabe.
cum frumusetea e subiectiva, discutabila si mai ales interpretabila, ceea ce unora li se pare frumos, tie s-ar putea sa nu-ti fie pe plac, iar scopul meu este un client happy, indiferent de opiniile lumii.

comunicarea, ramane cheia unei sedinte foto reusite!

daca ai ales sa te ocupi de make-up si hairstyle pe cont propriu, pregateste baza machiajului si a coafurii de acasa si restul adauga in studio/locatie. fii pregatita pt retusare pe parcursul shooting-ului (de cele mai multe ori se fotografiaza la 25-30 de grade Celsius fie ca e afara sau in studio).
daca ai ales sa beneficiezi de serviciile ancai bosinceanu, vino doar cu tenul curat si cu parul proaspat spalat.
nu veni la pozare cu machiajul gata facut de acasa, daca afara sunt -15 sau +30 de grade.
"less is more" de cele mai multe ori, asa incat mizeaza pe simplitate cand te aranjezi pt sedinta foto.
ar fi ideal sa fii odihnita cand pozezi. cearcanele sunt retusabile, dar nu atractive.
nu-ti incarca parul cu fixativ daca iti schimbi coafura.

manchiura trebuie sa arate impecabil si, in afara cazurilor in care lucram la un proiect burlesc sau pur si simplu vrei sa atragi atentia asurpa lor, nu exagera pictandu-ti unghiile tipator.
mai trebuie sa mentionez ca oja sarita nu are ce cauta la pozare?!

daca fotografiem in tinuta sumara, costum de baie sau nud, parul nu ar trebui sa fie vizibil in locurile unde nu ar trebui sa existe.

 
in cele din urma, dar nu in ultimul rand, inarmeaza-te cu rabdare.!


vei consta ca a fi model (covergirl cum majoritatea fetelor se viseaza de la o varsta frageda), presupune efort si flexibilitate, un efort care nu coincide cu inclinatiile oricui.
e obositor, e solicitant, e provocator dar e minunat sa stai sub reflectoare!
sunt tipicara si perfectionista. o sedinta foto de o ora, dureaza de fapt 3 ore cu tot cu pregatiri, conversatii, retusuri, pauze si shooting propriu-zis. am intotdeauna temele facute dar improvizez mult si la fata locului, in functie de dispozitia ta, de ideile care ne mai vin pe parcurs.
fiecare sedinta foto este confidentiala iar folosirea si publicarea de catre MBPhotography a materialelor rezultate dupa shooting, sunt la alegerea ta (se completeaza un formular dupa fiecare pozare).

acestea fiind scrise, va astept la pozat!
:)

p.s.: urmeaza "cum sa ... te pregatesti pt a poza (1) - pt baieti".

05 martie 2010

aniversare: 1 an de blog mb photography!!

a trecut un an de la primul post pe mbphotography.blogspot.com.
:)

un an incruntat si vesel in acelasi timp.
cu cateva zeci de mii de cadre surprinse, cateva sute de oameni noi in viata mea. cateva izbanzi,  cateva nopti albe, cateva calatorii, cateva idei.

in clipa asta, as vrea sa le multumesc:
- parintilor mei, pt ca fara ei n-as fi unde sunt acum si pt ca numai ei stiu cum e sa ai un "artist" pe langa casa omului. :)
- familiei extinse, pt suport de toate felurile - dinero, incurajari, critici constructive, rasete si haz de necaz.
- celui mai bun prieten al meu, pt ca imi repeta la fiecare intalnire ca lui Iov i s-a intors indoit, tot ceea ce a avut inainte.
- fetelor din libra, baietilor de la tipografie, ajutoarelor temporare, oamenilor care au contribuit in timp la formarea mea ca fotograf si ca om, clientilor, modelelor, carcotasilor si concurentei.
- tuturor celor aflati pe lista urmatoare, pt ca impart cu mine bune si rele in cel mai altruist, senin si cu umor mod: cristina, gabi, corina, nusa, liviu si corina, alina, ramona, cristian, kamitza.
 
in final, va invit la o felie de tort. din tortul meu preferat!!! :))))
 















sursa: http://www.geekologie.com/2008/12/mmmm_fondanty_nikon_d700_dslr.php

02 martie 2010

ziua ei!

nu uita ca pana la 31 martie, poti sa ii oferi in dar unul din vocherele mb photography.
uimeste-o!

cand cuvintele devin tacute, un voucher mbphotography e cea mai buna alegere!
 :)
cu drag!

01 martie 2010

de primavara

nu mai e urma de scapare!
oficial, e PRIMAVARA!
alege-ti o "baba" si ascunde blanurile!
sonorul tareee!!