28 iunie 2011

timpul

"Timpul este distanta dintre chemarea lui Dumnezeu si raspunsul tau." (Dumitru Staniloae)

Si asa timpul lui nu s-a mai pierdut.
Si a fost pretuit cu adevarat.


27 iunie 2011

11 iunie 2011

CiRCuuuuuuL!!!

Circul Americano e in Iasi si a scos animalele la parada pe centru!

Am cascat gura ca un copil si mi s-au marit ochii cand am vazut elefantul pe strada!! Si am ras de bucuria unei intamplari, pe care nici in vise nu aveam cum s-o imaginez!

Cu toata bucuria, am un gust amar.
Raman la ideea ca circul e, clar, facut pentru copii.
Adultul din mine se gandeste cu durere la elefantul din India si dorul lui dupa soarele de acasa, la camila care mananca morcov forte vrac si la tristetea baiatului care imbratiseaza gatul lamei, ca sa se simta mai putin singur.
Spectatorii au vazut nemaivazutul.

Parada e gata!
Din nou, la drum!































09 iunie 2011

Vernisaj "Sunt copil si fotografiez", de 1 iunie, la Avant-Garde

Timp de trei zile la rand, am povestit despre aspecte simple si de baza, legate de postura de mic fotograf, cu copiii de varste diferite, care s-au inscris la atelierele foto "Sunt copil si fotografiez", de la Avant-Garde.
















Am desenat aparatul foto asa cum arata in mintea noastra, am invatat despre cum trebuie tinut in mana, despre cum incadram o fotografie.



















Ne-am lamurit de ce fotografiem si mai ales pentru ce, si am clasificat si subiectele de fotografiat in categorii pe intelesul copiilor.
Am facut ZOOM, prin mai multe metode, am invatat reguli de fotografiat un portret. Apoi am realizat portretul unui coleg de atelier.

Pe 1 iunie, am serbat ziua copilului, prin vernisarea expozitiei cu portretele realizate de copii.
Sub privirile emotionate ale parintilor, micii fotografi nerabdatori, au primit diplome de participare, cadouri in carti si voucher foto.
Si pentru ca in curand incepe vacanta, probabil ca vom repeta, cu o iesire in natura, un atelier foto mai amplu si cu mai multa practica.