12 octombrie 2011

I .... "Like"...TOAMNA! - "Jurnalul anotimpurilor"

Sambata, 8 octombrie, am realizat un nou atelier foto pentru copii, la Barnova.

Organizarea a fost pusa la punct impreuna cu  SC Mateius Ing Srl si Centrul de Zi "Mia Casa Inculet" - Barnova, precum si cu doamnele diriginte Mihaela Vlioncu de la Colegiul Racovita si Julieta Grigoras de la Liceul Vasile Alecsandri din Iasi. Le multumesc pentru sprijin si pentru daruire.
Acesta este un proiect ce se va intinde pe parcursul unui an intreg, pentru ca avem de gand sa fotografiem un "Jurnal al anotimpurilor".

Vremea a tinut cu noi si pana la masa de pranz, afara a fost caldut si soare, astfel ca, dupa ce am trecut prin partea teoretica a atelierului foto, am reusit sa si punem in practica lucrurile noi, proaspat aflate.






Copiii au fost impartiti pe grupe si au trecut pe rand prin mai multe activitati. Alaturi de atelierul foto s-au mai desfasurat:  

- activitati sportive (copiii au jucat fotbal, ping-pong, jocuri de echipa si s-au relaxat in spatiul de joaca special amenajat din incinta complexului Casa Mia Inculet);



 
- bucatarie practica (micii bucatari au invatat sa faca trigoane cu mere si cu nuca, care au iesit absolut delicioase si au devenit desertul mesei de la pranz);





- origami.



Fiecare copil a selectat o fotografie din cele realizate la Barnova si a inscris-o in concurs.
Fotografiile sunt toate vizibile pe Facebook, in contul MB Photography, unde le si puteti vota pana pe 10 noiembrie.
Fotografiile cu cele mai multe "Like"-uri vor castiga in ordine: un aparat foto pe film, de unica folosinta, o rama foto 20x30cm si un calendar 2012 cu fotografiile castigatorului locului al 3-lea.

Fotografiile concurentilor pot fi admirate si in Libraria Avant Garde, de pe Strada Lapusneanu Nr 16, la parter, pana luni, 17 octombrie, ora 17. Multumim pentru gazduire.



Ne vedem la premiere, dupa finalizarea perioadei de concurs.

Si apoi, cu IARNA.

04 octombrie 2011

"Fotoreportaj in oras", atelier foto pt copii, 15-17 octombrie, Avant Garde, Iasi

Am revenit la Libraria Avant Garde, cu un nou atelier foto pentru copii: "Fotoreportaj in oras".


Atelierul e conceput pentru copii cu varste de la 10-14 ani si se va desfasura dupa cum urmeaza:

Sambata, 15 octombrie, ora 13:00
Atelierul foto propriu-zis (3 h, cu pauze)- partea teoretica in librarie, partea practica pe Strada Lapusneanu. Copiii vor afla informatii despre fotografia de reportaj, despre cum vizualizam un eveniment, ce avem voie sa fotografiem si ce avem voie sa facem apoi cu fotografiile, despre cum spunem o poveste prin fotografii, despre butoanele aparatului foto, despre trucuri pentru fotografii reusite. Copiii trebuie sa vina cu aparat foto digital, orice model. Parintii se pot relaxa la un ceai in cafeneaua librariei, pe durata atelierului.

Duminica, 16 octombrie
O zi libera la fotografiat subiecte din oras, o zi in care copiii pot experimenta cu aparatele foto, punand in practica informatiile aflate sambata. Pot fotografia ce le place, incercand sa spuna povestea orasului in sarbatoare. Detalii despre evenimentele Sarbatorilor Iasului de duminica, gasiti aici.

Luni, 17 octombrie, ora 17:00
Ne intalnim in librarie pentru a vizualiza si comenta fotografiile realizate de copii.
Fiecare copil va selecta 12 fotografii preferate din suita celor facute cu o zi inainte si le va aduce pe suport CD/DVD sau stick. Dintre cele 12 fotografii (grupate intr-un fisier cu numele copilului), fiecare participant la atelier va desemna o fotografie care sa participe la concursul "Cea mai reusita fotografie". Aceasta va fi singura din fisier care va fi denumita printr-un titlu.

Copiii cu "Cel mai reusit fotoreportaj" vor fi premiati:  
Premiul I - un aparat foto cu film, de unica folosinta. 
Premiul al II-lea - o rama foto 20x30cm. 
Premiul al III-lea - un calendar 2012 cu fotoreportajul castigatorului.

18-31 octombrie 
Expozitie in librarie cu fotografiile copiilor participante la concurs, unde vor putea fi admirate de catre toti vizitatorii. 

Concurs foto. Fotografiile alese de copii vor fi incarcate pe Facebook la profilul MB Photography. Profilul este public, astfel incat orice utilizator Facebook, poate vota fotografia favorita din concurs, cu un "Like". Fotografiile cu cele mai multe "Like-uri", vor fi considerate castigatoare. Concursul se desfasoara din data de 18 octombrie - ora 8:00 pana in data de  31 octombrie - ora 21:00.

Se vor acorda premii pentru "Cea mai buna fotografie": 
Premiul I - un aparat foto cu film, de unica folosinta. 
Premiul al II-lea - o rama foto 20x30cm. 
Premiul al III-lea - un calendar 2012 cu fotoreportajul castigatorului.


Marti, 1 noiembrie, ora 17:00
Decernarea premiilor.


ATENTIE! Copiii trebuie sa vina cu aparat foto digital si trebuie sa aiba varsta de la 10-14 ani!

Se ofera:
- diploma de participare;
- suport teoretic vizual;
- o fotografie printata, format A4 - color;
- tombola cu premii in carti de la Editura Gama;

Pret: 50 lei.

Inscrierile se pot face in librarie, de maine 5 octombrie, pana pe data de 13 octombrie, inclusiv.

Va astept!