18 octombrie 2009

amélie de iasi

18 octombrie 2009.
este ora 14:36 fix.
la intrarea in gradina botanica din iasi, paznicul verifica cu un ochi critic biletele la "expozitia de crizanteme". exact in acelasi moment, o albina capabila de a atinge viteza de 26km/h, se hotaraste sa faca o halta pe o petala lila inainte de a alimenta cu ultima firmitura de polen stupul ce urmeaza sa intre in inventar. la o altitudine cu 2m sub cea a albinei, un caine cu cercel galben la ureche se hotaraste ca e timpul sa fie subiect de fotografiat si zambeste gales spre obiectiv. exact in acelasi moment, degetul aratator de la mana dreapta a unui fotograf declanseaza butonul aparatului si incepe shooting-ul. intre timp, un pescar mandru de abilitatile sale, alege sa impartaseasca din tainele pescuitului unui tanar student. exact in acelasi moment pornesc stergatoarele unei dacia, trezite de primele picaturi de ploaie. la 10 m distanta, sub muscatura unui copilas pofticios, un grup de seminte de susan prajite, decide ca e mai bine sa paraseasca covrigul fierbinte.
temperatura 8 grade celsius, umiditate 77%, viteza vantului 11km/h.
amelie-melo a fost pe aici!

























































3 comentarii:

doccristi spunea...

Frumos.
Imi place tare cum ai pus caldura in atmosfera de toamna.
Si pe Oana o iubeste obiectivul....

Cristi

Anonim spunea...

Frumoasa toamna la Iasi! Imi place cum ai imortalizat atmosfera. Really nice!
Alexander

Elena spunea...

Sunt extraordinare vointa si puterea cu care poti privi frumusetea in toate lucrurile! DUMNEZEU a CREAT Pamantul pt ca,dupa ce am deschis cutia Pandorei,sa ne gasim un loc,noi,oamenii, in care sa uitam de pacatul ce ne-a facut sa pierdem GRADINA RAIULUI.
TU...RECREEZI un colt din RAI,in care ne aduci,(cu fiecare fotografie,cu fiecare explozie de culoare si expresie), sa ne regasim,asa cum eram,inainte sa plantam o livada de mere,dintr-o samanta a pacatului.
Asta-mi aminteste ca Omul,(cu majuscula,precum un om deosebit imi specifica),imi aminteste ca Omul e creat dupa chipul si asemanarea Lui Dumnezeu.
Si tu ai creat,precum el te-a modelat cu suflare artistica.